sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

53:n ruokalajin leireistä


Joku viisas ihminen sanoi kerran, että leireille on ominaista se, että niillä syödään koko ajan ja aivan liikaa – vaikkei edes olisi nälkä. Itse viisi päivää lasten- ja varhaisnuortenleirillä isosteltuani olen kyllä sataprosenttisesti valmis allekirjoittamaan tämän väitteen ja koen tulleeni tosi hyvin fyysisesti ravituksi. Keittiön tädit olivat valmistaneet meille ihan järjettömän hyviä aterioita. Huippuhyviä makaronilaatikoita, pasteijoita, hedelmärahkoja, berliininmunkkeja, kalakeittoja, lihapullia, juustosämpylöitä ja kuivattuja hedelmiä oli todellinen ilo saattaa matkalle ruoansulatuselimistön uumeniin!
  

Tämä viikko on ravinnut mua myös henkisesti. Sekä lastenleirin että varhaisnuortenleirin teemana oli ”orjuudesta vapauteen” ja leireillä käsiteltiin Moosesta ja sitä, kuinka hän johdatti Israelin kansan pois Egyptistä. Leirillä miun Raamatun marginaalit täyttyi ihan kokonaan merkinnöistä ja muistiinpanoista, kun laitoin ylös opetuksien ydinkohtia. Oli myös suunnattoman upeaa, kun leiriläisetkin olivat innoissaan opetuksissa mukana keskustellen, kysellen ja huomioita tehden!


Leiriläiset olivat molemmilla leireillä maailman herttaisimpia ja yksikertaisesti vaan ihan parhaita! Kyllähän niitä sai koko ajan olla vahtimassa ja leikityttämässä, mutta erityisesti lastenleirin pikku 6-vuotiaat olivat hellyttäviä kysellessään joka ilta nukkumaan mennessä, että kyllähän huomenna sitten isoset taas esittää niitä sketsejä… Ja kyllähän me esitettiin!


Meidän vetäjäporukka oli kanssa ihan mahtava: pastorit oli huippuja, vetäjät mahtavia, jo mainitut keittäjät parhaita ja isoskollegoiden kanssa jaettiin monen monituiset makeat naurut. Mistään ei kuitenkaan olisi tullut mitään, ellei Taivaan Iskä olisi ollut meidän kanssa joka askeleella. Suuri kiitos siis Herralle ihanasta kokemuksesta ja ravinnosta, jolla Hän on mua tällä viikolla ruokkinut!


Leirin jälkeen pyyhällettiin Jennan ja Hennun kanssa (jotka olivat miun kanssa isostelemassa ja olivat kyllä siinä hommassa täydellisimpiä!) takaisin kotikonnuille. Me päätettiin palkita itsemme, kun suoriuduttiin ja selvitiin hengissä viiden päivän huipusta mutta rankasta leirirupeamasta. Siispä me löydettiin itsemme herkuttelemasta McDonald´sin juustohampurilaisilla ja kinuskikastikkeisilla sundaeilla. Koska vaikka leireille ominaista onkin se, että niillä syödään koko ajan ja ihan liikaa, ihminen ei vaan voi olla niin täynnä, etteikö yhdet euron juustot vielä mahtuisi masuun… ;D

Ei kommentteja: