lauantai 30. kesäkuuta 2012

30 uutta ystavaa kertaa 47 ilon aihetta on 57 kertaa 74 uutta kokemusta


Kolme viikkoa on kulunu kuin siivilla ja silti musta tuntuu, et siita on ikuisuus, kun oon viimeks ollu Suomessa; hyva jos edes muistan, millainen on meidan perheen normaali kesaloma-arkipaiva! On tapahtunu niin paljon kaikkee ja taalla on niin erilaista kun Suomessa, etta helposti unohtaa ihan arkipaivaisia asioita mita Suomessa varmasti ajattelisin harva se hetki; esimerkiksi ruotsin ylpparit ja kuviksen lukiodiplomi ei oo paljoo saanu sijaa mun ajatuksissa tan matkan aikana ;) Sen verran kuitenkin irtauduin seikkailunriemustani, etta eilen illalla lukaisin lapi opettajan antamat ylppareihinlukuohjeet ja vilkasin nivaskaan niitatut tehtavat lapi. Jospa sita alottais lukea heinakuun alussa, pitaa vaan viel laatii lukusuunnitelma (nyt se on niin helppo sanoo mut katotaan vaan mika tilanne on ens viikolla...)

Kiitos sen, etten oo aiemmin tan matkan aikana postannu, mulla olis nyt ainakin kokonaisen trilogian verran kerrottavaa enka todellakaan ajatellut alkaa sita tahan kirjottaan, joten mainitsen vain muutamia hienoja happeninkeja tan matkan ajalta :)



Toronton halinaa ja suuruutta on mahdotonta tallentaa kuviks silleen et niist sais niin paljon irti ku mita saa ku kay Torontossa, nakee kaikki ne korkeat, lasiset rakennukset, varikkaan ihmismassan, sadat vilkkuvat valomainokset, sekavan liikenteen ja kaiken tan seassa ne rauhalliset ja varjoisat puistot taynna puluja ja mustia cityoravia. Oltiin Torontossa vaan kaks kokonaista paivaa, valissa kaytiin Barriessakin ja oltais viihdytty molemmissa paljon kauemminkin; vietettiin aivan mahtavia hetkia ihanien tyyppien kanssa eika hymy huuhtoutunut pois edes jaakylmassa Lake Huronin vedessa (jonne mun talviturkki kyl huuhtoutu, pitkallisen vedessa seisoskelun jalkeen) ;D


Maisemat muuttu vahan, ku tultiin tanne maalle Sault Sainte Marieen, tai itse asiassa taa farm on Echo Bayssa, mut ku taalta "kaudaan kaupungilla" ni kaydaan Sault Ste. Mariessa. Taa on tosi natti ja viihtyisa paikka ja vaik me hoidellaankin lapsia, kerataan metsasta tikkuja tomaatinvarsia varten, niputetaan sipuleita ja siivotaan, niin lomalta taa tuntuu; ei meil oo mitaan saannollista tyopaivaa, me vaan autetaan perheen vanhempia sillon ku ne pyytaa - ja vahan muullonkin kylla :) Samalla opitaan itekin, viime sunnuntainakin saatiin kokeilla lypsamista; ja sit me vaan ollaan taalla, kotielainten, metsan, haisunaatien ja susien keskella (en oo viel kertaakaan nahny kumpaakaan jalkimmaisista). Taal on oikeesti skunkkeja. En tiia miks yllatyin siita niin paljon ku ekan kerran siita kuulin. Ja se haju ei oo paras mahdollinen, oltiin Windsorissa keskella kaupunkia ku se lemu lehahti nenaan jostain, en nahny itse elainta ollenkaan. Ne on tuholaisia taalla maalla, ne syo kananpoikia (eika niist kyl muuallakaan tykata, jostain syysta..). Ja sit ma opin, miten hajun saa pois, jos joutuu skunkin tahtaimeen; ketsupilla! :D Toivon kyl etten joudu kertaakaan tohon konstiin turvautuun... x)


Soon keskustassa on ihana rantareitti ja siella on tollaset kiikarit, joilla voi kattella USAn puolta 25centista. Haha, aika hauskaa, et just ku viime lauantaina katteltiin tolla ja haaveiltiin paasevamme pian kaymaan USAn puolella, ni seuraavana aamuna perheen aiti kysyy, et haluttaisko me lahtee yhen pariskunnan kaa parin paivan matkalle USAan ja etelaiseen Kanadaan Windsoriin. Ei paljoo tarvinnu miettia, vain hullu olis heittany mahollisuuden nurkkaan. Meilla oli tosi hauska reissu, ja hyva vaan et oltiin yks paiva pidempaan ku aluks oli tarkotus, oli niin paljon kaikkee nahtavaa ja ihania ihmisia :)


Tassa si nakyy Detroitia, kuva on otettu Windsorin puolelta, vahan ennen kymmenta maanantai-iltana; vesilla oli tuhottomasti poliisiveneita valvomassa ilotulitusta, jonka Detroit ja Windsor jarjesti tanakin vuonna Kanadan paivan ja Yhdysvaltojen itsenaisyyspaivan kunniaks. En tiia kuinka pitka toi perinne on, mut kauheesti ne tohon on panostanut, koska 2.3 miljoonaa dollaria rajahti ilmaan puolen tunnin aikana. Oli aika siistin nakosta ja  ilta oli kaunis - ainakin ennen tulituksen alkamista koska sen jalkeen Windsorin kadut oli ihan taynna savua ;)


Huomenna sit nakee, miten taalla juhlitaan maan omaa merkkipaivaa - ainakin ilotulituksia on luvassa Soossakin :)

Ei kommentteja: