perjantai 27. heinäkuuta 2012

100 memories from the childhood

Heissan! Viimeviikolla pyörähdin lapissa mökkeilemässä ja sukulaisia moikkaamassa taas pitkästä aikaa. Matkalta tarttuikin mukaan monta ihanaa kesäkenkää, jotka ajattelin nyt jakaa teidän kanssanne :--)


 38. grillailua



Heti pitkän ajomatkan jälkeen mökille saavuttuamme alkoi armoton grillaus lapin yössä. Makkarat tulille ja sauna lämpiämään, ai että! Myös eräs karvakorva eksyi heti kytikselle hyvän ruoan toivossa...


37. yöhegailua

Monena iltana ja yönä hukkasin ajantajun aivan kokonaan, kun ympäri vuorokauden oli niin valoisaa, mikä oli melkein shokki näiden etelän pimeiden öiden jälkeen. Yöhengailua tuli siis suoritettua aivan puolivahingossa, kun ei tullut mieleenkään mennä ihmisten aikoihin nukkumaan, kiitos valoisuuden.


21. mökkeilyä



Mitä oliskaan mökkeily ilman pelikortteja?


.

3. käy ilta-/yöuinnilla




Käytiin monena iltana uimassa läheisellä rannalla, ja oli kyllä kylmää vettä! Onneksi mökillä oli kuitenkin uinnin jälkeen aina lämmin sauna odottamassa :3


84. opi jotain uutta


Hyttysten puremia yritin lievittää ratamokikalla, jonka opin äidiltäni. Muut mökkiläiset varmaan pitivät hulluna kun meikäläinen teippaili ihoteipillä ratamonlehtiä jalkoihin kiinni, mutta who cares koska se tuntu auttavan! Toisaalta hieman vaikea sanoa mikä oli todellinen teho, koska jalat oli tikattu täyteen puremia, enkä lopulta enää teinnyt mikä purema kutisi ja mikä ei :D


17. fiilistele kuistilla/terassilla


Monena päivänä oli tosi hyvä sää, ja varsinkin aamuisin paistoi kuistin rappusille aurinko ihanasti. Useaan otteeseen nappasin kirjan käteen tarkoituksenani plugga hårt. Valitettavasti kuitenkin tyydyin enemmän siihen auringon palvomiseen kuin ruotsin opiskeluun... Myös koirat nauttivat aamuauringosta rappusten juurella :)

  
79.  näe jokin asia uudessa valossa

Keskiviikkona päätettiin äipän kans jättää mökkielämä hetkeksi ja lähteä pariks päiväks Rovaniemelle shoppailemaan, vähän kiertelemään kaupunkia ja samalla muistelemaan menneitä. Siinä kierrellessä oli kiva huomata miten monesta paikasta löytyi pientä katutaidetta, eikä niitä perus töhrittyjä sähkökaappeja ja alikulkutunneleita, mitä monesti näkee. Tällaset pienet yksityiskohdat oli jotenkin hirveen sulosia, ja harmitti etten millään ehtinyt näppästä kuvaa jokaisesta.

 Haha mun lemppari alikulkutunneli (ja varmaan ainoo, josta kävelin) Maahisten valtakunta!

Tässä vielä linkki (koska kuvaa en ehtinyt kiireessä napata) mieleenpainuneimmasta katutaideteoksesta, joka oli mun mielestä kaikessa yksinkertasuudessaan kuitenkin jotenkin hauska ja oivaltava!


Pakko oli käydä myös kirjasto kiertämässä ja tutkimassa oliko se todella sellainen kuin muistelin sen nuorempana olleen :D Olihan se (hieman pienempi tosin) ja sieltä löytyi myös kiva ylläri: lankakeriä, pöytä, jonka molemmin puolin nojatuolit ja yläpuolella lappu "Tule kutomaan joulupukin sukkia!" Hauska tämäkin!

Käytiin myös ottamassa parit valokuvat mun kastekirkossa.


31. ole ninja




Kävin ninjailemassa tässä tyhjässä leikkipuistossa hieman katkerana vieläkin tuolle keinulle, joka heitti mut lapsena maahan ja lopulta myös sairaalaan. Jostain syystä ainoa, mikä tässä leikkipuistossa oli muuttunut sitten lapsuuden, oli tuo keinu, joka oli vaihdettu vauvakeinuun. Ehkäpä se oli vihjaus, että mun kannattaa pysyä kyseisestä hökötyksestä kaukana :D


 27. puistozumbaa!




Niin. Tän kuvan kohdalla alkoi sopivat otsikoinnit listasta loppua..


 59. shoppaile

poro kävelykadulla!


Keskustan kolme kauppakeskusta tuli ainakin vaatekauppojen osalta aika perusteellisesti tuossa parin päivän aikana koluttua läpi, mutta ehdittiin me välissä herkutellakin. Ainiin! Jottei mainostus, jota jaksan aina tehdä aiheesta kebab, unohtuisi niin Rovaniemen Torikeitaalta saa ehkä maailman parasta kebabbia!

Eipä mulla muuta. Onnittele itseäsi, jos jaksoit tän kilometripostauksen lukea!

Ei kommentteja: