keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Älkää kertoko kenellekään, mutta tänään mä oon 31. ninja!


Heinäkuun neljäs päivä on monella tapaa merkityksellinen päivä. Ensinnäkin pitänee varmaan mainita, että se on Yhdysvaltojen kansallispäivä, Forth of July, jolloin muistellaan vuotta 1776. Tuollon kolmetoista pohjoisamerikkalaista siirtokuntaa julistautui itsenäiseksi Brittein vallan alta. Vuonna 1934 heinäkuun neljäntenä taas surtiin Marie Curien, kahdesti Nobel-palkitun fyysikkokemistin kuolemaa. Vuoden 1886 neljäs heinäkuuta puolestaan on merkittävä siitä syystä, että silloin Ranska lahjoitti Yhdysvalloille vapaudenpatsaan. Vuonna 1865 samana päivänä taas julkaistiin Lewis Carollin supersympaattinen kirja Liisan seikkailut ihmemaassa.

Neljäntenä päivänä heinäkuuta on siis tapahtunet monenmoista jännittävää ja uskomatonta. Kyseinen päivä sattuu olemaan myös oma nimipäiväni. Silti uskaltaisin väittää, että edes tämä ei ole päivässä hienointa, vaan se, että neljäs heinäkuuta on huippuihanan äitini syntymäpäivä. <3

Meillä ollaan siis tänään juhlittu oikein kunnolla – sekä äidin synttäreitä että miun omia nimppareita. Päivällä äidin vanhemmat kävi juomassa mansikkakakkukahvit ja syömässä viimeiset, pikkuveljen rippijuhlista pakkaseen jääneet kinkkukierteet. Illaksi mä sitten sain ruoanlaittovuoron ja pyöräytin päivälliseksi lihapullia ja salaattia. Koska sämpylöitä ei ollut inspiraatiota alkaa vaivaamaan, mä hankin leipää pöytään jokaisen tosi ninjan tavoin: nimittäin onkimalla lahjakkaasti pakastimen uumenista pikkuveljen leipomat sämpylät!



Mikäli jota kuta kiinnostaa, salaattiin sisältyy perussalaatin lisäksi mansikoita, suolapähkinöitä, juustoa, herneen versoja omalta takapihalta sekä persikkaa. 

PS. Joku mäntti oli mennyt unohtamaan kesäkenkälistasta nimipäivien juhlimisen tai ylipäätänsä minkäänmallisen juhlimisen, joten piti vähän soveltaa… Mut siis koska mähän olen ninja jokaisena vuoden neljänäsatana päivänä, niin periaatteessa listan numero 31 vois sisältyä mun jokaisen postauksen otsikkoon… ;D

Lähteet:
Sami Feiring ja Heikki Oja: Päivien kirja
http://fi.wikipedia.org/wiki/4._hein%C3%A4kuuta

Ei kommentteja: