sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

93 supersankaria leffateatterissa


Ullan ajatuksia 7.7.2012 kello 17:51:

Hmmm… Mitäköhän sitä tekisi? Noo, jos vaikka siivoaisi lompakon – heittäisi vanhoja kuitteja pois ja muuta… Apua! Täällä on kasa jotain ihme ilmaislippuja leffateatteriin! ARGH! Näähän pitää käyttää tässä ihan muutaman päivän sisällä! Hömhöm, mitähän leffassa menee vielä tänään…? The Amazing Spider-man kello 19:45? Millatteita arvosteluja se on saanut? Jaa, Iltalehti on antanut sille neljä tähtee? MTV3: ”Paras Spiderman ikinä”? Hahaa! Toihan vois olla hyvä! Kuka lähtis sinne mun kanssa näin vähällä varotusajalla? Hei, pikkuveli? Lähetkö kattoon uuden Spidermanin? Hei, daddy! Lähetkö kuskaamaan?

Nii me sitten mentiin. Vähän tunsin kyl oloni orvoksi siellä leffateatterissa, kun salissa oli mun lisäkseni ehkä viisi naista ja loput kolmekymmentä oli jätkii… Tuli semmonen fiilis, et onko mussa jotain vikaa, kun tykkään supersankarileffoista? :D


Peter Parker: Ahem, you know, if you're going to steal cars, don't dress like a car thief.
Car Thief: You a cop?
Peter Parker: You seriously think I'm a cop in a skintight red and blue suit?

Oon fanittanut Tobey Maguiren esittämää hämähäkkimiestä siitä asti, kun näin vuden 2002 Spidermanin muutama vuosi sitten. Jätkällä vaan on sellaiset hämähäkkimäiset eleet ja se vetää sen roolin niin täydellisesti, etten olis millään voinut uskoo, et joku Andrew Garfield millonkaan kykenisi pääsemään roolisuorituksessa lähellekään. Mut jätkäpä yllätti! Sen roolityöskentely oli hallittua, inhimillistä, synkkää ja valloittavaa, ja onhan se pakko myöntää, että Garfield on aikas paljon Maguirea söpömpi… ;) Yllätyin positiivisesti ja ootan kyllä mielenkiinnolla, millaisia rooleja Garfield tulee tulevaisuudessa tekemään! (Nii joo. Oli Garfield kyl jo Never Let Me Gossa aika söpö… ;D)

Sit toinen juttu, mitä kohtaan olin tosi ennakkoluuloinen leffaan mennessä, oli se, et kun Peter Parker ja MJ vaan kuuluu yhteen, ja sit ne oli tunkenut jonkun Gwen Stacyn tohon The Amazing Spider-maniin. Sit kun kuiteskii tajusin, et Gweniä näyttelee Emma Stone, niin maailma alkoi taas hymyillä. Stonella on jotenkin sellainen rento ote sen rooleihin – se on suoraselkäinen näyttelijä ja tuo niihin henkilöhahmoihin sellaista jännää särmää sillä hassulla äänellään. Ja sit Stonellalla on uskomaton kyky siihen, et se onnistuu kaikissa leffoissa näyttään ihan erilaiselta! Blondissa tukassa en ois muuten tunnistanut sitä, mut ääni anto sen ilmi! :D Ja nii. Olihan se Gwen/Peter-paritus sit loppujen lopuksi aika sydäntäsärkevän suloinen… <3 Ehkä jopa söpömpi kuin Peter/MJ...?


Gwen Stacy: How did you get up here?
Peter Parker: The fire escape.
Gwen Stacy: That's twenty stories.
Peter Parker: Your doorman's intimidating.

Oon aika valmis allekirjoittamaan tuon MTV3:n nettisivuilla olleen väitteen siitä, että The Amazing Spider-man oli paras tähän mennessä ilmestyneistä spidermaneista. Vaikka Tobey Maguiren ja Kirsten Dunstinkin tähdittämä leffatrilogia on huippu, niin yksikään niistä leffoista ei ole niin tasapainoinen kuin tuo tänään katsottu oli. Inhosin Spidermanin (2002) muovilta näyttävää hämispukua ja jatko-osat ei koskaan ole sen ekan osan veroisia. The Amazing Spider-manissä sen sijaan ei ollut mitään muovista, vaan se oli jotenkin ihmisläheisesti kuvattu. Lavasteista tykkäsin ja tunnelmasta. Luonnontiedeihmisenä tykkäsin myös leffan tiedespekulaatioista. Näyttelijät oli huippuja, huumori sympaattista ja dialogi hurmasi. Leffassa oli myös tiettyä itseironiaa – tekijät olivat huomanneet, millaisiin kömmähdyksiin supersankarileffat yleensä sortuvat ja olivat välttäneet niitä humoristisesti.

Harva leffa tietenkään on ihan täydellinen ja kai The Amazing Spidermanissakin joku vähän tympeempi kohta oli. Niistä nyt on kuitsekii ihan turha puhua, koska toi leffa vaan oli paras, minkä oon vähään aikaan elokuvissa käynyt kattoon! Ja mikä olikaan syy siihen, että jatko-osa ilmestyy vasta vuonna 2014?!

PS. Ostettiin leffassa popcornia sellatteessa suloisessa lootassa, jossa oli kyljissä ylisiistejä kuvia Dark Knight Risesista ja Ice Age nelosesta. Oisin halunnut kuvata sen ja pistää ne kuvat blogiin, mut sit kun havahduin kotimatkalla kyseleen, että missäs se loota on, niin pikkuveli tyynen rauhallisesti totesi, että sinne jäi leffateatterille. Kiitos, veliseni! <3 Mut joo, siisti loota oli joka tapauksessa. :D

Lainaukset: http://www.imdb.com/title/tt0948470/quotes
Leffakuvat: 
http://theamazingspidermanblog.com/post/23167767285/youre-a-wanted-man-peter-parker-gwen-stacy
http://www.salon.com/2012/07/03/enough_spider_man_no_more_origin_stories/

Ei kommentteja: