sunnuntai 2. joulukuuta 2012

2. luukku: muistoja lauluista

Joululaulut, ne kuuluu mielestäni ehdottomasti jouluun. Tai itse asiassa ehkä enemmänkin joulunodotukseen: on ihanaa kuunnella tuttuja joululauluja ja fiilistellä tulevaa joulua - ja edellisten joulujen tunnelmaa. Niistä tulee vaan niin hyvälle tuulelle, ja mikä oliskaan hauskempaa kuin laulaa ite mukana :)


Joulu saapuu jokaiselle

Tästä joululaulusta tulee mieleen erityisesti ala-asteajat. Laulettiin tätä monesti silloin, oltaisko ehkä joskus jopa joulujuhlassakin? Oi että, kun muistelee niitä koulun joulujuhlia, joissa yhdessä laulettiin joululauluja ja jännitettiin esityksiä - varsinkin niitä oman luokan näytelmiä. Tulipa sitä kerran naurettua oikein kunnolla kesken oman esityksen, kun nauhalta alkoikin soida pikkuoravat tarkoitetun Ilouutisen sijaan! Yritä nyt siinä sitten koota ittes, kun seisot lavalla enkelipuvussa ja pikkuoravat soi taustalla :D


Suvi Teräsniska - Tulkoon joulu

Jos nyt kysyttäis, mikä on mun lempijoululaulu, vastaisin varmaan, että tämä! En muista mistä lähtien se on ollut, mutta tää on jotenkin vaan niin kaunis ja tunnelmallinen. Tästä laulusta tulee mieleen seurakunnan joululahjavalvojaiset pari vuotta sitten, kun oltiin keskiyön messussa ja laulettiin siellä myös muutamia joululauluja. Rauhallinen tunnelma ja hämärä valaistus. Ihana muisto kyllä!


Musakatit - Joulumaa

Jos nyt vielä vähän lisää muistoja ala-asteelta. Tätäkin laulua laulettiin usein musiikintunneilla ja kerran muuten laulukokeissa melkein koko luokka lauloi tän! Mahtoi siinä opettajaa alkaa vähän tylsistyttää.


Suvi Teräsniska - Varpunen jouluaamuna


Juha Tapio - Henillä härkien kaukalon

Näistä lauluista tulee mieleen Kauneimmat joululaulut-tapahtuma kirkossa: kirkko täynnä ihmisiä, lämpiminä lepattavat kynttilät kattokruunuissa ja joulukuuset alttarin luona. Ihanan jouluinen tunnelma, kaikki laulaa yhdessä ja mukana on ihmisiä aina pikkulapsista vanhuksiin. Tästä onkin alkanut tulla jo ihan jokavuotinen perinne käydä kirkossa laulamassa joululauluja. Tykkään paljon!

Ei kommentteja: