keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

99: helmiä, aarteita ja riparilaisia

99. seikkaile

Oon ihan sanaton. Viime viikko oli vaan jotain ihan käsittämättömän hienoo! Riparilla parhaassa porukassa, parhaan Jumalan huolenpidossa, parhaiden pastoreiden opetuksia kuunnellessa ja parhaita ruokia mutustellessa. Valokuvia tuli otettua varmaan 30000 ja suurin osa niistä oli yhden ihanan riparilaisen nenästä (omakuvat oli sen bravuuri).

Viikkoon mahtu kyllä yhtä sun toista aktiviteettia. Mafioso on ollut omasta riparista lähtien kestosuosikki ja kun nyt riparilaisina oli pelkkiä jätkiä, nii tottahan toki murhaajaa toivottiin ohjelmistoon useampanakin iltana. Vesisota oli ehkä hulluinta ja ihaninta ikinä, yhessä iltaohjelmassa kilpailtiin popsien syömäpuikoilla sirkusaakkosia, toisessa juotiin kivennäisvettä kilpaa metrin mittaisilla pilleillä ja kolmannessa tehtiin positiivisuussydämet. Ja ei tällänen luettelointi oikeesti ees tee oikeutta sille mahtavuudelle, jota me saatiin yhessä kokea. Siksi mä en edes yritä enää. Kuvitelkaa loput!

meitin yli-innokas rippilapsi tunki meijän ninjakuvaan ja eihän me tietenkään huomattu kun oltiin nii yli ninoja..

Opetuksista ja hartauksista jäi erityisesti mieleen eräs ilta, jona yks pastori selitti Matteuksen evankeliumin 13. lukua.

Taivasten valtakunta on peltoon kätketyn aarteen kaltainen, jonka mies löysi ja kätki; ja siitä iloissaan hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen pellon. Vielä taivasten valtakunta on kuin kauppias, joka etsi kalliita helmiä, ja löydettyään yhden kallisarvoisen helmen hän meni ja myi kaikki, mitä hänellä oli, ja osti sen. (Matt. 13:44-46)

Oon ite aina ajatellut, että tässä vertauksessa on kyse siitä, että MUN pitäisi mennä ja myydä kaikki, jotta voisin saada taivasten valtakunnan itselleni. Mut pastori avasikin tän ihan uudella tavalla: ei mies, joka menee ja myy kaiken, ole yksikään ihminen, vaan Jumala itse, Jeesus. Hän tuli ihmiseksi ja myi kaiken, antoi elämänsä jotta voisi ostaa ja lunastaa itselleen aarteen – minut, sinut ja ihan jokaisen. Me ollaan kaikki helmiä, niitä kalleimpia, ja meidät on maksettu Jumalan veren hinnalla, pelastettu SKP:n (ei Suomen kommunistisen puolueen vaan synnin kuoleman ja perkeleen) vallasta.

Sunnuntaina oltiin ihan väsyneitä. Ajeltiin ympäri Suomea – eka kolme tuntii konfirmaatioon ja sitten vielä kolmiin rippijuhliin ja sit lopulta kolme tuntii kotiin. Täytyy kyl sanoo, etten oo ehkä koskaan ollu yhtä ihanissa rippijuhlissa! Yksissäkin me vaan tehtiin kaikkien vieraitten kanssa sellanen kierros, jossa jokainen sai kertoo mikä rippilapsessa on hienoo. Ja kaikissa juhlissa näki ihan ihanii ystävii! <3

Kotimatka olikin sit hysteerisyyden huipentuma. Oltiin vaan ihan fiiliksissä ja hehkuttiin ja en tiiä muista, mut mä ainakin kiitin Jumalaa siitä viikosta ja et olin saanu tutustuu ystäviin entistä syvällisemmin ja uusiin ihmisiin ja tavannu vanhoi kavereita! Et olin tullu ravituks sanalla, nauranu mun vatsalihakset kipeiks ja vaan viettäny aikaa ihan mahtavassa seurassa!


Mulla ei oikeesti oo sanoja. Onneks Jumalalla on ja Raamattu on täyttä Jumalan puhetta lapsilleen. Siispä: Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. (Gal. 3:27) Amen.

Newsboys: God's Not Dead

Ei kommentteja: