sunnuntai 6. tammikuuta 2013

in the year 1947

19. haasteita
47. once upon a time..

Nyt on sitten vuosi 2012 ohi, eikä maailmanloppua tullut! Uudenvuodenaatto meni vähän vaihtelevissa merkeissä, kun ei vietetty sitä kaikki samassa paikassa, mutta siitä huolimatta oli hauskaa varmasti kaikilla :) Ollaan aiempinakin vuosina tehty vuosikatsaukset eli kirjoitettu kuluneen vuoden tapahtumista ja tekemisistä paperille, josta niitä on sitten kiva joskus myöhemmin lukea. Tänä vuonna päätettiinkin vastata muutamaan kysymykseen tänne blogin puolelle niin, että tekin saatte lukea meidän vuosien kohokohdista ja muista hetkistä :)


Mikä oli parasta vuonna 2012?

Hanna: Parasta vuonna 2012 oli kaksi ekaa kanipoikuetta, reissailu näyttelyiden perässä ympäri Suomea ja uusien sisarusten kanssa vietetty kesä :)

Hennu: Mmm..parasta.. Vaikee sanoo mikä oli parasta, mut ainakin isostelu riparilla, nuorteniltoihin mukaan lähteminen ja uusiin tuttavuuksiin tutustuminen oli parhautta! Mahtavaa oli myös näin abivuonna olla mukana tekemässä joulukirkkoa tanssin merkeissä, varsinkin kun haikein mielin tiesi, et se oli viimenen joulujuhla nykysessä koulussa.. :--)

Jenna: Yks parhaimmista kokemuksista oli ripari, jolla olin isosena. Siitä onkin tehty jo muutama postaus, mutta voin kai silti vielä hehkuttaa sitä lisää? :D Aluks vähän jännitti, kun ei tunnettu leiriltä muita kuin yks riparilainen ja yks isonen etukäteen, mutta nopeesti kyllä tutustuttiin uusiin ihmisiin. Aivan mahtavaa oli: ihanat ihmiset, mielenkiintoiset ja tärkeät opetukset, hauskat iltaohjelmat, älyttömän hyvät ruuat ja mukava leirikeskus! Riparin lisäks viime vuodessa muistamisen arvosta teki myös nuortenillat ja kaikki uudet ihmiset, joihin tutustuin :)

Sara: Koko viime vuos oli niin ihana, mut jotain huipputapahtumia mainitakseni, niin Jennan ja Hennun yllätyssynttäreiden järjestäminen, mulle järjestetyt yllätyssynttärit, ajokortin saaminen, Kanadan matka, joulu Jellivaarassa ja uuden vuoden aatto <3

Ulla: Musta tuntuu, että vuodessa 2012 oli ihan hulluna erityisesti pieniä asioita, jotka teki  siitä tosi hyvän. Mä vietin kavereitten kaa aikaa enemmän kun koskaan ennen ja sain tutustuu läheisimpiinkin kavereihin paremmin. Äidin kanssa mä valloitin Lontoon kesäkuussa ja se oli kyllä varmaan yksittäisenä tapahtumana vuoden kohokohta. Vooi, mun sydän vaan asuu jossain Tate Modernin taulujen kehysissä tai Kew Gardensin kasvihuoneen pakahdutuslämmössä! Ja sit nuortenleirit ja –illat ja pikkuveljen konfirmaatio ja rippijuhla oli parhautta. <3



Vuoden parhaat poliitikot/näyttelijät/artistit/kirjailijat/julkisuuden henkilöt...?

Hennu: Artisteista tän vuoden löytö oli Switchfoot, joka tekee ihan t a j u t t o m a n mahtavaa musaa. Ja aww Jenny & Tyler on ehkä vähän tuntemattomampi kaksikko, mutta ihanan sulosia biisejä heilläkin! Mainittavan arvoisia ovat ehdottomasti myös brittimuusikoiden puolelta Birdy ja Ed Sheeran :) Näyttelijöitä ja kirjailijoita en nyt ihan tästä hatusta keksi heittää.. No okei, jos vähän Hannalta lunttaan, niin kyllä, Robert Downey Jr. oli huikee.

Jenna: Yleensä en lue kovin paljoa, mutta viime vuonna luin kaikki kolme Nälkäpeli-kirjaa ja tykkäsin tosi paljon! Ensimmäiseen koukutuin ihan täysin - muihinkin melkein yhtä paljon - ja luinkin sen parissa päivässä, mikä on epätavallista mulle :D Siispä vuoden parhaaks kirjailijaks nimeän Suzanne Collinsin. Sitten vielä artisti. Parasta en osaa sanoa, mutta kuluneen vuoden aikana tutustuin Pariisin kevääseen paremmin ja tykkään kyllä! Niin ja Vain elämää -sarjassa (joka tuli vähän aikaa sitten neloselta) artistien tekemät uudet versiot toistensa biiseistä oli kyllä aika huikeita ja hienoja.

Sara: Ekana tulee mieleen Barack Obama. Nii, ja Sauli Niinistö, kun olihan tosiaan meillä Suomessakin pressanvaalit viime vuonna :D

Ulla: Ryan Goslingista tuli tänä vuonna mun lempinäyttelijä ja Emma Stonesta kakkossuosikki. <3 Oon aikaisemminkin täällä blogissa hypettänyt Emma Stonea ja se on vaan oikeesti ihan käsittämätön nainen, kun se vetää aina sen kaikki roolit ihan tajuttomalla tunteella. Ja siinä missä Emma Stone on täynnä tunnetta ja intoa ja pistävää sarkasmia, Ryan Gosling on hillitty ja pienieleinen ja just sen pienieleisyyden takia se tulkitsee sen roolihenkilöitä niin taitavasti. <3 Artistien saralla taas rakastuin tänä vuonna Florence + the Machineen, Lissieen, Vitamin String Quartetiin ja jo Henun mainitsemaan Ed Sheeraniin.

Hanna: Jaa-a. Varmaankin Five Finger Death Punch, Royal Republic ja Sabaton on uusista tuttavuuksista parhaita! Vuoden paras näyttelijä on kyllä Robert Downey Jr <3__<3



Huikein elokuva/kirja/biisi/taideteos/luovuudennäyte, johon törmäsit vuonna 2012...?

Jenna: Käykö tv-sarja? :D Hennun kanssa nimittäin koukututtiin viime vuoden joululomalla Vampyyripäiväkirjoihin! Miten voikin olla niin koukuttava sarja? Onhan se sellasta teinihömppää, mutta silti hyvä. Jep.

Sara: Luin viime vuonna tosi (liian) vähän mitään kirjoja, mutta päällimmäisenä mielessä on Rhett, jolle sain aikaa joululomalla. Se on ihana kirja, suurimmaks osaks ehk siks, että siinä on lohdullisen onnellinen loppu toisin kuin Tuulen viemää-kirjassa, jonka pohjalta Rhett on siis kirjoitettu.

Ulla: Katoin tänä vuonna kolme kertaa Crazy Stupid Loven, koska se vaan oli sellainen leffa, että siitä tuli pakosti hyvälle tuulelle ja se on ehkä paras romanttinen komedia, jonka oon pitkään aikaan nähnyt! (Ja koska Ryan Gosling ja Emma Stone = <3) Myös Vertigo, Memento, Hanna ja Piiat oli ihan hullun hyviä leffoja. Biiseistä mainittakoon Florence + the Machinen Rabbit Heart, Cosmic Love ja Never Let Me Go ja Switchfootin You.

Hanna: Huikeimmat biisit tänä vuonna oli varmaan Sabatonin Carolus Rex, Five Finger Death Punchin The Pride ja Remember Everything, PSYn Gangnam Style ja JVGn Kran Turismo. Niin ja Royal Republicin Underwear!

Hennu: Leffoista yheks huikeimmista nous Ullan suosittelma A Walk to Remember, mikä sai jopa multa kyynekanavat totaalisesti auki, kirjoista Nälkäpelit, biiseistä taas sai leuan putoomaan Regina Spektorin Laughing with ja Hobitissa se kohta, kun ne kääpiöt alkaa hillittömillä bassoäänillä vetää Misty Mountainsia takkatulen ääressä ja kylmät väreet menee selkää pitkin ja no, täähän nyt voidaan laskee vaikka tohon luovuudennäytekategoriaankin.



Missä asioissa ylitit itsesi/ennakko-odotuksesi?

Sara: Täytyy sanoo, et Kanadaan lähteminen viideks viikoks kaksistaan kaverin kanssa oli aika itseni ylittämistä.. Itse asiassa päivälleen tasan vuosi sitten me puhuttiin yhden Suomessa vierailulla olleen kanadalaisen kanssa ja se lupas kysellä kotimaassaan ihmisiltä, jotka saattais tarvita apua kesäks; tota keskustelua ennen olin monta kertaa epäröiny, et haluunko oikeesti lähtee vai en. Luulen, et jos meit ei olis ollu kaks suunnittelemassa sitä matkaa, niin en välttämättä olis saanut aikaseks lähtee; jotenkin oon vaan sellanen kotihiiri, et mihin tahansa lähteminen on vaikeaa ellei mulla oo jo valmiiks meno päällä tai joku oo innoissaan menossa ja pyytämässä mua mukaan.

Ulla: Kirjotin NaNoWriMon marraskuussa ja varsinainen ennakko-odotusten ylittyminen tuli siinä kohtaa, kun kirjotin viidesosan kyseisestä romaanista projektin viimeisenä päivänä :D 

Hennu: Veikkaanpa et ihan jokaisen tulee vuoden aikana ylitettyy ittensä useestikin, mut mulle jäi tältä vuodelta erityisesti mieleen se, kun lähin tanssileireilemään lähes uppo-outoon kaupunkiin sitäkin tuntemattomampien ihmisten kanssa. Ja mua jänitti _ihan_ hulluna! Voi olla vaikee uskoo, mut tää oli mulle oikeesti tosi iso juttu, koska en oo tottunu lähtee oikeestaan mihinkää tapahtumiin ilman tuttuu kaveriporukkaa. Kuitenkin selvisin hengissä ja siitä tuli sit yks kesän parhaimmista ja itseluottamusta kasvattavimmista kokemuksista!



Mitä hassua sinulle tapahtui?

Sara: Haha, no ekana tulee mieleen hassuista asioista viime juhannus, jolloin olin Kanadassa; me oltiin kaverin kaa päätetty, et vietetään suomalaista juhannusta (hyvä jos kanadalaiset edes tietää, mikä on juhannus tai millon se on) ja aiottiin tehä juhannustaikoja. Me sovittiin, et kerätään seitsemän kukkaa ja kiivetään seitsemän aidan yli, sanomatta sanaakaan, ja vasta, kun kukat on tyynyn alla, niin saa puhua. Oli jo melko hämärää, kun me mentiin ulos, joten kukkien löytäminen oli melko hankalaa.. Aidat, jotka me aiottiin ylittää, oltiin jo sovittu päivällä. Niiden ylittäminen ei kuitenkaan onnistunu ihan ongelmitta ja viimeistä me ei meinattu millään muistaa. Riemukkainta koko jutussa oli se osuus, ettei saanut pihahtaakaan; me ei uskottu sen olevan mikään ongelma, koska niin myöhään illalla tuskin kukaan olisi enää ulkona, meitä lukuun ottamatta. No, tietenkin me oltiin väärässä. Navetan kulmalla tuli perheen isä vastaan ja vähän hämmentyneellä äänellä tervehti meitä. Meitä nauratti ihan tajuttomasti eikä tietenkään voitu vastata mitään, joten me vaan heilautettiin kättä tervehdykseks ja toivottiin, et se näki sen pimeydestä huolimatta. Vähän nolotti ja sitäkin enemmän nauratti ja oli ihan hirveetä, ku ei voinu puhua:D Aamulla sit selitettiin sille, miksei me vastattu ja miks oltiin nii myöhään kävelemässä kohti sikojen aitausta.. ;)





Mitä tavoitteita sinulla on vuodelle 2013?

Hanna: Useamman terveen kanipoikueen kasvattaminen, kasvattajanimen saaminen, yo-kokeista läpi pääseminen ja ylioppilaaksi valmistuminen. Siinä muutama :D

Hennu: Tän vuoden tavoitteisiin vois sanoo vaikkapa yo-kirjotusten läpäsy + mahtavaa jos sais viel opiskelupaikanki! Haluisin myös päästä tanssii entistä enemmän ja tänä vuonna vois asettaa tavotteeks vihdoin opetella kip upin, jonka feilaan vieläki!

Jenna: Ylioppilaaks kirjottaminen, kesätöiden saaminen, Lontoon matka, opiskelupaikan saaminen ainakin.

Sara: Syödä terveellisemmin (käytännössä enemmän hedelmiä, marjoja ja vihanneksia ja herkkuja vähemmän) ja liikkuu enemmän. Päästä keväällä ylioppilaaks ja saada opiskelupaikka. Olla avoimempi sosiaalisissa tilanteissa ja suhtautuu asioihin ja itseeni positiivisemmin. Maalata ja lukea enemmän. Ja matkustella ja nähä uusia ihmisiä.. :)

Ulla: Vooi, musta tuntuu, että tää vuosi vaan tulee oleen niin huippu! Nyt alkuvuodesta mä ainakin unelmoin wanhoissa tanssahtelemisesta ja autolla hurjastelusta (mulla oli eka ajotunti tänään! :D) ja kesältä odotan Lontooseen liitelyä ja leireilyä ja kaikkia ihania kristillisiä/luterilaisia tapahtumia, jonne haluaisin päästä piipahtamaan. <3 Lisäksi tässä parin kuukauden sisällä tulee tuo täysi-ikäisyyskin saavutettua ja tavoitteeksi voisin asettaa itselleni, että ehkä musta nyt sitten tänä vuonna vihdoin tulee se teini-ikäinen ninjaprinsessa, joka oon aina halunnut olla ;)

Tämän postauksen myötä haluamme toivottaa hyvää alkanutta vuotta teille, rakkaat lukijat! Mites teidän uusi vuosi on lähtenyt käyntiin?:)

Ei kommentteja: