torstai 30. toukokuuta 2013

dancing with twenty-seven bodies

27. harlem shake!

Meillä oli tänään koulussa retkipäivä, jonka ideana siis oli, että kaikki koulun oppilaat retkeilee jonnekin päin maailmaa. Osa retkeili äikän luokkaan katsomaan Rakastunutta Shakespearea, osa Kiasmaan toljottamaan taidetta ja allekirjoittanut hyppäsi Heurekan bussiin ja lähti tutustumaan Body Worlds –näyttelyyn. Ja se oli muuten hieno! Erityisesti jäi mieleen verisuonivalokset, joissa verisuoniin oli valutettu punaista muovia ja sitten entsyymien avulla poistettu muu materiaali verisuonien ympäriltä. Näin oli saatu aikaan ihan järjettömän upeita valoksia: esimerkiksi jo ihmisen kasvojen valtimoiden määrä oli yllättävä ja kukon verisuonisto mielenkiintoinen.

Kahden tunnin ruumiisiin tutustumisen jälkeen yritettiin kaverin kanssa kierrellä vähän muualla Heurekassa, mutta koska jossakin muussakin koulussa oli retkipäivä (varmaan nimittäin neljässäkymmenessä tuhannessa seitsemässäsadassa yhdeksässäkymmenessä kolmessa muussakin koulussa!), niin siellä ei oikein mahtunut hengittämään. Siispä ihastuttuani matkamuistomyymälässä vanhanaikaiseen kompassiin ja tiimalasiin (jotka tosin jäivät kauppaan, koska hintaa olisi ollut yhteensä joku parisensataa euroa..), me suunnistettiin Tikkurilan keskustaan syömään jäätelöä. En tosin tiedä, voiko kyseistä asutuskeskittymää sanoa keskustaksi – me ei nimittäin ainakaan löydetty sieltä yhtäkään normaalia vaatekauppaa. o.O

Kohta mä lähden katsomaan pikkuveljien kevätjuhlaa. Sitä ennen voisi kuitenkin ehkä vaikka vetää päiväunet..? On tuo nukkuminen tuossa koeviikolla nimittäin jäänyt vähän vähäisemmäksi.. Onneksi on nyt sitten lukeminen ohi ja kohtahan alkaa jo loma! (Paitsi että mulla on teoriakoe maanantaina. Ei tää lukeminen loppunutkaan tähän. EIH!)

PS. Tajusin just, et viime kesänä kun oltiin Lontoossa, siellä ois ollut Natural History Museumissa Body Worlds -näyttely eläimistä!! Miksen mä käynyt siellä?!

Ei kommentteja: