perjantai 2. elokuuta 2013

67 kulinaristista nautintoa - seitsemästoista niistä on mansikka

Sara:
17. ole ennakkoluuloton
67. syö hienossa ravintolassa

Tässä päivänä eräänä käytettiin äitini kanssa tilaisuus hyväksemmme ja lähettiin kaksistaan melkein ihan eteläisimpään Suomeen: Fiskarsiin, Tammisaareen ja Raaseporiin. Päivä oli ihanan rento ja lämmin ja nähtiin kaikenlaista siistiä; rakastan vanhoja rakennuksia ja paikkoja ja ihastuinkin täysin Fiskarsin suloisiin kahviloihin, Tammisaaren värikkääseen vanhaan kaupunkiin ja Raaseporin salaperäisyyttä huokuviin linnanraunioihin. Haha, ja ruoka oli ihan mahtavaa, mistä päästäänkin sitten varsinaiseen aiheeseen eli kokoelmaan päivän makuelämyksistä ;)


Meillä oli nälkä heti, kun päästiin Fiskarsiin, joten hetken kahden ravintolan välillä arvottuamme päädyimme tänne: mitä arkisimman oloista mutta tajuttoman hyvää lounasta kosken yli kulkevalla sillalla auringon paisteessa.


Tällaiseen ajatukselliseen ruokakokemukseen törmättiin museossa ja pysäytti kyl vähän, varsinkin nyt kun vertaan tätä ja tota yläpuolella olevaa kuvaa keskenään ja mietin et tuolloin vuonna 1942 yksittäisen ruoka-annoksen koko on ollu vaan murto-osa tosta mun ravintola-annoksesta. Huh, miten vähällä ihmisten on täytyny selvitä :o


Ihastuin heti tähän kahvilaan koska toi holvikatto-mikä-lie, punasta tiiliseinää pitkin kiemurtelevat köynnökset, sirot pöydät ja tuolit ja ihanan rauhallinen tunnelma jaja oi! Tuntu ihan et olis ollu jossain ulkomailla eikä Suomessa.




Tajuttoman hyvää jäätelöä ja kuulema ihan oikeeta sellaista: valmistettu oikeasta lehmänmaidosta ja ilman keinotekoisia väriaineita. Päällä mangosorbettia, alla piilossa minttusuklaajäätelöä, oioi <3


Pistäydyttiin vielä ennen Fiskarsista lähtöä ostamassa suklaata tällaisesta ihan tajuttoman suloisesta suklaakahvilasta; tuol vois viettää enemmänkin aikaa ja tota kehystettyä kehotusta istua alas nauttiin suklaata olikin vaikee vastustaa ;)


Tammisaaressa käveltiin vanhaa kaupunkia ristiin rastiin ja törmättiin sattumalta torin laidalla olevaan pieneen kahvilaan, jossa myytiin suolasia ja makeita vohveleita. Ostettiin molemmille tuollaset ihanuudet, jossa oli päällä vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia, rucolaa, mansikkaa ja jotain siirappia (joku hieno nimi sillä oli...) ja ihan uskomattoman ihanaa oli! En todellakaan oo mikään suuri kasvisruuan ystävä ja harkitsinkin ensin jotain kinkkutäytteistä vohvelia, mutta onneks uskaltauduin valitseen tän, suosittelen!



Haha, ja kotimatkalle ostettiin salmiakkia ihan tavallisesta ruokakaupasta - siitä sit ei sen enempää. Nyt painun nukkuun, kolmen tunnin päästä soi herätys ja neljä ninjaa suunnistaa kohti helsinki-vantaan lentokenttää sieltä suuntanaan lontoo... Jäiks hui hii! :-D
Tämä kertoo varmasti tuhat kertaa paremmin sen, missä me äitin kaa risteiltiin kuin jos alkaisin sitä selittää. Haha ja englannin kielinen esite siksi että huomenna (!!!!!!) lähtö Lontooseen ja voi apua pitäskö mun osata puhuakin siellä jotain paikallisille?!
ps. Raaseporin linnanrauniot on Tammisaaresta vielä vähän matkaa itään päin. Tärkeä huomio joka puuttuu kartasta.

Ei kommentteja: